Taalla nakee ja tapahtuu koko ajan niin paljon, etta kirjoitan jotakin jo, etta pysyt mukana matkassa. Maanantaina kavelimme yhdyshenkilomme Estherin johdolla ensimmaisen kerran kolullemme Lalitpur Nursing Campukselle tapaamaan koulun rehtoria. Rehtori kyseli meilta opiskelusuunnitelmia ja esitteli mahdollisuuksia, mita voisimme taalla tehda. Han kertoi myos siita, millaiset vaatteet ja jalkineet meidan on hankittava. Taman jalkeen eras opettaja esitteli meille koulua. Koululla on internetluokkakin. Maanantaina kavimme myos raatalin luona tilaamassa itsellemme valkoiset tyoasut: takki on hieman pidempi kuin Suomessa, housut ovat melko samanlaiset.  Kavimme ostamassa toisesta kaupasta lisaa varikkaita kankaita, jotta voisimme teettaa kouluasut, panjaben, joka on samankaltainen kuin tunika, mutta halkiot ovat sivulla korkeammalle, housut, jotka ovat minulla vahan pussimaiset ja chunnyin, joka on monta metria pitka, kevyt huivi.

Tiistaina saimme tietaa, etta loppuviikoksi meille oli tehty paivaohjelmat.Keskiviikkona ensimmainen vierailukohteemme oli Nursing Association of Nepal. Naisopettajaoppaamme osoittautui taman yhdistyksen presidentiksi. Yhdistys vastaa suomalaista Sairaanhoitajaliittoa tai Terveydenhoitajaliittoa. Taman jalkeen Opas vei meidat Kanti Children Hospitaliin, vierailimme muutamilla osastoilla, mm. aliravittujen lasten osastolla. Perheet saattoivat tulla pitkan matkan takaa, joten he myos yopyivat sairaalassa lastensa luona ja huolehtivat heidan perushoidostaan. Taman jalkeen oppaamme vei meidat Katmandun vanhimmalle kampukselle Maharajgung Nursing Campukselle, jossa tapasimme terveydenhoitajan. Han kutsui meidat kaymaan luonaan kuukauden kuluttua, kunhan olemme paasseet vahan sisalle nepalilaiseen terveydenhuoltoon.

Tanaan vierailimme maaseudulla ja tutustuimme paikalliseen terveysasemaan Chapagaun Health Postiin. Siella naimme mm. naisten synnytyshuoneen. Varmaan arvaatkin, etta tilat ja varustus olivat melko vaatimattomia. Henkilokuntaan kuului 20 henkiloa ja hoidettavia on lahikylissa yli 20 000.

Huomenna olisi tarkoitus kayda Maternity hospitalissa, TU Teaching Hospitalissa ja Nepal Nursing Councilissa.

Taalla voi kokea kadulla kulkiessaan, monenlaisia yllatyksia. Tahan mennessa paras yllatys on ollut se, kun kavelimme kadulla koululta kohti asuntoamme, vastaamme kaveli isokokoinen norsu!