Oli aika erikoista olla välillä 4 h edellä (Katmandussa) ja välillä 2 h jäljessä (Lontoossa) Suomen ajasta. Nyt on takana ilmassa oloa 12 h ja 24 min. Lentokoneisiin ja lentokoneista siirtymisiä, odottelua lentokentillä ja turvatarkastuksia yhteensä 17 h 10 min. Katmandusta Suomeen tuleminen kesti Lontoon kautta kaiken kaikkiaan 29 h 34 min.

Matka meni kaikin puolin hyvin. Kun siirryttiin seka Katmandun etta Delhin lentokentillä odotushallista lähtöhalliin ja lähtöhallista lentokoneisiin, molemmissa tilanteissa oli ensin turvatarkastus. Minultakin pengottiin laukut pienintä pussia myöten. Ruumiintarkastuksetkin olivat perusteellisia. Delhin lentokentällä, kun odoteltiin laukkuja ja seuraavaan koneeseen siirtymistä, katse osui useisiin asetta kantaviin sotilaisiin ja vartijoihin, jotka kävelivat hallissa ja tarkkailivat matkustajia. Muuten matkaan liittyvät rutiinit toistuivat aikaisempien rutiinien kaltaisina. Kiitos rukouksista; ihan selvästi ne oli kuultu.

Nepalin aika oli antoisa, mutta kylla oli ihana myös palata Suomeen! Raikas ilma ja puhdas lumi ympäröivät  jo lentokentällä. Eivätkä pimeys ja kylmyyskään haitanneet, kun tiesi, että valot eivät joka päivä katkeile ja sisällä taloissa on lämmintä ja puhdasta.

Matka on ohi ja on aika kiittää: Kiitos seurasta! Ehkä tuokiokuvat monipuolisesta Nepalista saavat sinutkin matkustamaan Nepaliin! = )